Tuesday, January 04, 2011

NOOK

Šįkart ne apie žaislus, bet vis vien apie rankdarbius ir pasakas.

Turiu įtarimų, kad mano nėrimus internete stebintys žmonės mano, kad esu apsinėrusi, apsimezgusi iki ausų, gal net truputį diklofosu niaukiu. Deja, esu visiškas "batsiuvys be batų" ;). Retai, bet būna kad pasigaminu šiokį anokį daikčiuką ir sau. Paprastai iš skūpumo :).
Nusimezgiau maiškiuką savo... NOOK'ui!!! Ja, ja, gimimo dienos proga susiveikiau elektroninių knygų skaityklę. Gimtadieniui juk reikia ko nors praktiško, bet ne tokio praktiško kaip maistas, bet ir ne visiškai būtino :). Ir žiaurrrrrriai džiaugiuosi!

Rankdarbis - maišiukas. Toks paprastas ir jau purvinas ><.

This post will be not about toys, but still about handmade things and fairy tales.


I'm under suspicion that people who follow my crochet works in the internet, think that I myself wear lots of crocheted or knitted things. Unfortunately I totally am a "shoemaker without shoes" ;). Rarely, but sometimes I make something for myself. Usually because of miserliness :).
So I kintted a bag for my... NOOK!!! Aye, aye, I got an ebook reader for my birthday. After all, you need to get something practical, but not as practical as food, but something that is not a necessity. And I am tooooootally happy!

Handmade thing - a bag. A very simple one and already dirty ><.





Iš gausybės įmantriausių raštų, konkursą laimėjo "gera akis, bloga akis, gera, bloga, gera...". Tik atrodo, kad pasirinkau negerus siūlus - jie kietoki ir raštas toks nelygus, nepurus.

From the bunch of fancy patterns the winner of the competition - "knit stitch, purl stitch, knit, purl, knit...". Just it seems I have chosen wrong yarn - a too stiff one and the pattern comes uneven, not fluffy.



Dabar truputį keikiu save, kad nefotografavau, kaip jį gaminau. Į patį vidų įmontavau vokelį, kurį pasiuvau iš tokio celofaninio porolono (kad saugotų nors kiek nuo smūgių). Išorinę dalį aprengiau siūlų spalvos medžiagėle, kad per mezginio skylutes tas porolonas nesimatytų, ir jau numegztu maišiuku. Į vidų dėjau dvigubą gėlėtą pamušalą. Bet tai kaip aš pykau ant užtrauktuko... Pirmą kartą tokį dalyką siuvau ir neįsivaizdavau, kad jis tokia nesąmonė :(. Taigi, ta vieta, kur susitinka išorinė, vidinė medžiaga ir užtrauktukas, man labiausiai ir kliūna.

Now I'm a bit angry with myself, that I haven't photographed, how I made this bag. The inside part is made of an envelope of plastic foam to protect. I covered the outer part with the material of the same colour as the yarn and then with the knitted bag. A double floral lining was put inside. But how angry I was with the zipper... I sewed it for the first time in my life and I hadn't imagined it to be such a stupid thing :(. So, the part where inside and outside materials and zipper connect I moslty dislike.



Ir... pasakos. Knygos, kurias gali įsirašyti į NOOK'ą. Apie bet kokius velnius, bet kokio "storio", bet kiek. Per mėnesį jau perskaičiau 1360 tikros knygos puslapių. Buvau sužavėta filmo "Auksinis kompasas", todėl parsisiunčiau visą P. Pullman "His dark materials" trilogiją. Pirmoje knygoje "Golden Compass" tiek daug žadančiai parsidėjusi istorija galiausiai buvo visiškai sugadinta paskutinėj "Amber Spyglass". Supykau...
Ir dar viena nuotrauka mano džiaugsmui :). Sveiki, pone E. A. Poe!

And... fairy tales. Books that you can upload to your NOOK. About anything you like, of any number of pages, as many as you like. I already read during the month about 1360 real book pages. I was amazed by the film "Golden Compass" so I downloaded the whole P. Pullman's trilogy "His dark Materials". The so promising story which started with the first book "Golden Compass" finally got a total mess in the last one "Amber Spyglass". It displeased me so much...
And one more photo for my joy :). Good day, Mr. E.A. Poe!



Ir sakykit, skeptikai (aš ir pradžioj tokia buvau), ką tik norit, Ly vis vien labai patenkinta :p.
P.S. Numezgiau sau ir vilnones kojines. Tik dabar pastebėjau, kad kojines mezgu tik kitiems, o pati nešioju mamos gamintas :).

And you, sceptics (I also was one in the begining), tell whatever you want, Ly is still totally happy, happy :p.
P.S. I knitted woollen socks for myself too. Just now I noticed that I knit socks only for others and I wear those that my mother made :).

4 comments:

  1. o norėjau pasiteirauti, kokio dydžio tas NOOK'as (anukas :D) ir ar akys nesusimirguliuoja jame skaitant? nes aš iš tų skeptikių, manančių, kad popierinė knyga yra dievas :D

    ReplyDelete
  2. Pradžioj galvojau, kad visi "kompiški" prietaisai skirti akims gadinti :). Bet šitų yra speciali technologija - ekranas neskreidžia šviesos, o kaip visi dalykai (ir knygos) atspindi (patamsy jo nematysi visiškai). Visi labai nustemba, kai pamato, sako, kad lyg popierius būtų užkištas :D. Gerą mėnesį dėjau pliusus ir minusus, bet + buvo smarkiai daugiau, ir kol kas jie visi tvirtinasi su kaupu :). O dydžio - čiut mažesnis už pusę A4. Man knyga ne popierius, o žodžiai :) (gal pamiršim bent kiek medžius kapot :D). Šiaip reik gyvai pačiupint tą prietaisiuką, nes sunku filosofuot nepabandžius.

    ReplyDelete
  3. aha... žiūrėk, gal ir įtikinsi mane, kad tai - visai geras įtaisas :D reikės paieškoti, pažiūrėti... o dar vienas dalykas: ar daug knygų lietuviškai galima parsisiųsti? ar labiau kol kas angliškos ir kitokios?

    ReplyDelete
  4. Algiškų knygų tai daugybė, todėl ir džiaugiuosi, kad nereik apsiribot bibliotekų atsargom, ką noriu tą parsisiunčiu. Galvojau, kad lietuviško šrifto net neskaitys (nes amerikonam skirtas), bet brisiaus galą su visom varnelėm ir taškais rodo :). Kol kas tik Anos Kareninos lietuviškos ieškojau, tai neradau :/

    ReplyDelete

Feel free to comment or ask about anything.
Want to exchange links? Just tell us!